Кои са най-добрите зимни гуми 215/55 R17 за 2024 г. според ADAC

публикувана

Най-добрите зимни гуми 215/55 R17 за 2024 г. според ADAC – как да изберете от e-gumi.com?

Когато става дума за безопасност през зимните месеци, изборът на подходящи зимни гуми е от решаващо значение. През 2024 г. ADAC проведе задълбочени тестове на зимни гуми с размер 215/55 R17, които разкриват кои модели предлагат най-добра производителност, кои са разумен компромис и кои гуми трябва да избягвате. В тази статия ще разгледаме резултатите от тестовете и ще ви помогнем да направите информиран избор от нашия онлайн магазин e-gumi.com.

В теста НЕ участват новите модели от 2024 година на BRIDGESTONE BLIZZAK 6, MICHELIN ALPIN 7 и PIRELLI POWERGY WINTER.

Кои гуми са за предпочитане и защо?

  1. Goodyear UltraGrip Performance 3 Оценка 2.0 (много добри) Тази гума е лидер в класацията на ADAC и предлага най-добрата производителност в почти всички ключови категории. С отлични резултати на сухи и мокри пътища, както и при сняг и лед, тя гарантира безопасно шофиране при всякакви зимни условия. Също така демонстрира нисък разход на гориво и сравнително ниски нива на шум, което я прави идеален избор за шофьори, които търсят комбинация от безопасност, икономия и комфорт.

  2. Dunlop Winter Sport 5Оценка 2.1 (много добри) Dunlop Winter Sport 5 е друга топ гума, която се представя изключително добре както на сухи, така и на мокри настилки. Тя осигурява отлично сцепление на сняг и висока устойчивост на аквапланинг, като същевременно запазва стабилност и при високи скорости. Тази гума е идеален избор за тези, които обичат по-динамичното шофиране през зимата.

  3. Vredestein Wintrac ProОценка 2.4 (добри) Тази гума е малко по-достъпен, но все пак висококачествен избор. Тя предлага добро сцепление на сняг и мокри пътища, но не е толкова добра като лидерите при управляемостта на сухо и при аквапланинг. Въпреки това, ако търсите гума с отлично представяне за по-малко пари, Vredestein Wintrac Pro е разумен избор.

Кои гуми са разумен компромис?

  1. Hankook Winter i*cept RS3Оценка 2.6 (добри) Тази гума е чудесен избор за шофьори, които търсят добра производителност на достъпна цена. Макар да не предлага най-високото ниво на безопасност в сравнение с топ моделите, тя все пак осигурява прилично сцепление на мокро и сняг и сравнително добър разход на гориво. Ако шофирате предимно в градска среда и не изисквате върхова производителност, Hankook Winter i*cept RS3 е балансирано решение.

  2. Semperit Speed-Grip 5Оценка 2.6 (добри) Semperit Speed-Grip 5 е друго бюджетно решение с прилично представяне. Тя се справя добре на сняг и лед, но има по-слабо представяне на сухи настилки и при по-високи скорости. Тази гума е подходяща за шофьори, които търсят сигурност при зимни условия, но без да плащат за топ производителност на мокро или сухо.

Кои гуми трябва да избягвате?

  1. Triangle WinterXОценка 4.2 (недостатъчни) Тази гума получава една от най-ниските оценки в тестовете на ADAC. Представянето й на мокри и сухи настилки е значително по-слабо в сравнение с останалите модели, а сцеплението на сняг също не е на достатъчно високо ниво. Ако търсите сигурност и стабилност на пътя, Triangle WinterX не е препоръчителен избор.

  2. Kenda Wintergen 2Оценка 4.0 (недостатъчни) Kenda Wintergen 2 показва слаби резултати при мокри условия и аквапланинг, както и значително по-дълъг спирачен път на мокро и сняг. Тази гума е един от моделите, които трябва да се избягват, ако приоритетът ви е безопасността при шофиране в зимни условия.

  3. Davanti WintouraОценка 4.0 (недостатъчни) Макар и с ниска цена, Davanti Wintoura не успява да предложи надеждно сцепление и стабилност при тежки зимни условия. Представянето й при мокри пътища е далеч от стандартите за безопасност, което я прави нежелан избор за шофьорите, които търсят сигурност.


Заключение:

Изборът на правилната гума е важен за вашата безопасност през зимните месеци. Ако търсите най-доброто на пазара, Goodyear UltraGrip Performance 3 и Dunlop Winter Sport 5 са несъмнено най-добрите гуми за 2024 г., предлагайки баланс между безопасност, икономия и комфорт.

Ако бюджетът ви е по-ограничен, но не искате да правите компромис със сигурността, Hankook Winter i*cept RS3 и Semperit Speed-Grip 5 предлагат добра производителност на разумна цена.

От друга страна, модели като Triangle WinterX и Kenda Wintergen 2 трябва да се избягват, тъй като не предоставят адекватна безопасност на пътя в зимни условия.

Разгледайте нашия онлайн магазин e-gumi.com и изберете най-добрите зимни гуми за вашия автомобил още днес!


Сподели в